Hieronder alvast de eerste resultaten van 2018 op de Jongvogel Postuurdag in Nieuw Heeten op 6 oktober. Van de 8 Vogels werden er 5 geplaatst bij de eerste 7 in verschillende klassen. Hier de 5 geplaatsten. 1 eerste. 2 als tweede geplaatst. 1 als derde geplaatst en 1 als 5e. Tuurlijk ben ik tevreden met het resultaat, alhoewel ik er wel bij moet zeggen dat een paar grote jongens er dit keer niet bij waren. 
Als ik dit vergelijk met 2017 heb ik het natuurlijk goed gedaan. Nu de volgende show.

Binnenkort moet ik de vogels uitzoeken voor de Postuurdag Oost Nederland op zaterdag 1 december. Ik moet zeggen dat de vogels er op dit moment niet bijzonder glad bijzitten. Dat gaat nog een heel moeilijke keuze worden. Of begin ik al met een excuus?.  

Jongvogel Postuurdag Nieuw Heeten op zaterdag 6 oktober.

Deze Consort werd eerste bij de licht bonte schimmels. Zie video 8 bij; Video's TT-selectie om een beter beeld van deze vogel te vormen. links op de foto zie je nog de man staan die eerste werd bij de donkerbonte schimmels. Zo ver als ik heb kunnen zien volkomen terecht.

Jongvogel Postuurdag Nieuw Heeten

Deze Corona's werden bij de donkerbonte schimmels 2 en 3.
Zie video 5 bij; Video's TT-selectie. Degene die 2e werd staat rechts op de video. Voor de als 3e geplaatste; Zie video nr 6.

Jongvogel Postuurdag Nieuw Heeten

Deze Consort werd 2e bij de donkerbonte schimmels.
Zie video 1 bij; Video's TT-selectie om een beter beeld van deze vogel te vormen.

Jongvogel Postuurdag Nieuw Heeten op zaterdag 6 oktober.

Deze Consort werd 5e bij de donkerbonte schimmels.
Deze stond eerst heel lang op 1. Daarna raakte de vogel helemaal in de stress en was niet meer om aan te zien. Zie video 3 bij; Video's TT-selectie om een beter beeld van deze vogel te vormen. De kuif op deze video ging niet zitten en was ongeveer bij de 8e of 9e geplaatste weg.

UITSLAG Rayonshow Oost Nederland

ringnr 8fuh 529

ringnr 8fuh 529

Zaterdag 1 december 2018. Zie hieronder de resultaten op de Rayonshow Oost Nederland in Hengelo O. Ik heb 8 vogels meegedaan. 2 x 90 punten 4 x 91 punten 1 x 92 punten en 1 x 94 punten. Met deze vogel werd ik "Raskampioen". Denk dat ik zeer tevreden mag zijn. Nu de WK nog?? Ik weet het nog niet. Ik denk het niet. Zit er nog iets te ver vanaf. 

Nog even terugkomend op de resultaten. Ben ik op de goede weg? De koppen moesten wat beter en ik moest nog wat extra aandacht besteden aan de bevedering. Bij de vogels hieronder lijkt me dat redelijk gelukt. Maar ik besef dat ik er nog lang niet ben. Op naar de kweek van 2019.

Zaterdag 1 december Rayonshow Oost Nederland.

Deze vogel werd op de jongvogel Postuurdag niet geplaatst. Nu op de Rayonshow werd ik beloond voor mijn vertrouwen in deze vogel. Werd ie toch mooi Raskampioen.

Zaterdag 1 december Rayonshow Oost Nederland.

Deze vogel had op de onderlinge clubshow 92 punten. Kop prima. Goede vorm en volume.
Op de Rayonshow 91 punten. Kop kan breder. Goede vorm en volume.

Zaterdag 1 december Rayonshow Oost Nederland.

Deze vogel had op de onderlinge clubshow 91 punten. Werd op de jongvogeldag als 1e geplaatst bij de lichtbonte schimmels. Nu op de Rayonshow 90 punten. Kop kan nog breder.Goede vorm en volume. Jammer Vuile aanbevedering.

Zaterdag 1 december Rayonshow Oost Nederland.

Deze vogel had op de onderlinge clubshow 91 punten. Kop vrij goed. Vorm kan nog wat meer volume hebben. Op de Rayonshow 90 punten.Kuif moet gladder. Vorm in borst kan nog wat beter doorlopen.

Zaterdag 1 december Rayonshow Oost Nederland.

Deze corona had op de onderlinge clubshow 91 punten. Nu op de Rayonshow 90 punten. Kuif Laat pitje zien. Kop kan nog breder. Goede vorm en volume. Jammer gebroken staartpen.

Zaterdag 1 december Rayonshow Oost Nederland.

Deze vogel werd op de jongvogel Postuurdag als 2e geplaatst. Op de onderlinge TT 92 punten. Goede ronde kuif. Goed vol.
Op de Rayonshow 91 punten. Kuif kan gladder. Halsnek goed vol. Prima vorm. Vleugels kunnen wat beter sluiten.

Zaterdag 1 december Rayonshow Oost Nederland.

De vogel werd als 5e geplaatst op de jongvogel Postuur dag in Heeten. Deze stond heel lang op nr 1 Daarna viel op een of andere manier de vogel in de stress en was niet meer om aan te zien. Wat ik wel klasse vond van de keurmeester was dat ie m alsnog als 5e plaatste. Op de onderlinge clubshow had ze 91 punten. Kop vrij goed. Goede vorm in borst en volume. Vleugels kunnen beter sluiten.
Op de Rayonshow had ze 92 punten. Goede kop. Goede vorm en volume. Vleugels kunnen wat beter sluiten.

Zaterdag 1 december Rayonshow Oost Nederland.

Op de onderlinge clubshow had deze pop 94 punten. Kop goed breed. Goede vol. Prima vorm en grootte. Prima bevedering. Op de Rayonshow kreeg ie 91 punten. Vrij goede kop. Goed vol. Vorm in borst kan nog wat beter doorlopen tussen poten. Bevedering kan nog wat strakker.